Παρασκευή αθλητικού ποτού

Το νερό είναι συνήθως αρκετό για να ξεδιψάσετε, αλλά μερικές φορές το σώμα σας χρειάζεται κάτι περισσότερο. Εάν ιδρώνετε άφθονα ή είστε πολύ δραστήριοι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε όχι μόνο το νερό στο σώμα σας, αλλά και τους ηλεκτρολύτες – και γι’ αυτό επιλέγετε ένα αθλητικό ποτό.  

Τα αθλητικά ποτά δεν παρέχουν μόνο γεύση, αλλά βοηθούν το σώμα σας να αντικαταστήσει το νερό και τα μέταλλα που χάνονται λόγω του ιδρώτα. Περιλαμβάνουν ηλεκτρολύτες όπως νάτριο και κάλιο μαζί με υδατάνθρακες και νερό.  

Πότε μπορούν τα αθλητικά ποτά να είναι πιο χρήσιμα στην πρόληψη της αφυδάτωσης από το νερό;  

Εάν ασχολείστε με σοβαρή άσκηση για μια ώρα ή περισσότερο, ίσως είναι καλύτερα να πιείτε ένα αθλητικό ποτό. Ένα μπουκάλι 20 ουγγιών (591 ml) ανά ώρα, ξεκινώντας τη δεύτερη ώρα, είναι ένα μια καλή ποσότητα για να σας ενυδατώσει.  

Ενώ τα αθλητικά ποτά μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση των χαμένων μετάλλων, συχνά συσκευάζουν πολλή ζάχαρη. Είναι πιθανό να δείτε ότι το σιρόπι καλαμποκιού γλυκόζης, φρουκτόζης, σακχαρόζης ή καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης παρατίθεται στην κορυφή της λίστας συστατικών στα περισσότερα αθλητικά ποτά, πράγμα που σημαίνει ότι το νόστιμο ποτό συνοδεύεται από πολλές θερμίδες και περιττά εκλεπτυσμένα σάκχαρα. Αν και τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να έχουν λιγότερες θερμίδες, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό αριθμό ανησυχιών για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους. Οι τεχνητές χρωστικές και γεύσεις είναι επίσης διαδεδομένες και θα μπορούσαν να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, καθώς και να επηρεάσουν αρνητικά τη μνήμη και τη μάθηση.  

Κάνοντας το δικό σας, αθλητικό νερό, στο σπίτι μπορείτε να πάρετε τη γεύση και τα οφέλη ενός αθλητικού ποτού χωρίς την αφθονία των θερμίδων ή των τεχνητών πρόσθετων ουσιών.

 Οι κύριες απαιτήσεις για ένα αθλητικό ποτό είναι νερό, λίγη ζάχαρη, αλάτι. Χρειάζεστε πραγματικά νάτριο στη διατροφή σας και κάλιο για να βοηθήσετε στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών.  

Το νερό και το αλάτι είναι αρκετά αυτονόητα, αλλά όσον αφορά τη ζάχαρη, έχετε διάφορες επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα μελιού, η οποία προσθέτει μια πολύ ελαφριά γλυκύτητα, ή σιρόπι σφένδαμου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα με τις έντονες γεύσεις εσπεριδοειδών, όπως πορτοκάλι ή λεμόνι. Όσον αφορά το κάλιο, η πιο προσιτή επιλογή είναι το θαλασσινό αλάτι, το οποίο παρέχει νάτριο και κάλιο.  

Υπάρχουν πολλές φυσικές συνταγές αθλητικών ποτών.

Το DIY Natural προτείνει μια συνταγή που χρησιμοποιεί φρέσκο χυμό λεμόνι, νωπό ακατέργαστο μέλι και μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι.  

Συστατικά:  

3 ποτήρια νερό χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι , ¼ ποτηριού νωπό ακατέργαστο μέλι , ¼ κ.γ μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι    

Λατρεύετε το τσάι; Μπορείτε να το ενσωματώσετε στο αθλητικό σας ποτό.

Το Well + Good, προτείνει μία άλλη συνταγή με τη χρήση τσαγιού από βότανα εσπεριδοειδών μαζί με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου και θαλασσινό αλάτι.        

Συστατικά:  

4 φλιτζάνια τσαγιού από βότανα εσπεριδοειδών,2-4 κ.γ σιρόπι σφένδαμου ή νωπό ακατέργαστο μέλι ¼ κ.γ μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι  

  Μια άλλη επιλογή από το Well + Good, είναι με αγγούρι, λάιμ και νερό καρύδας (με κάλιο, ζάχαρη και ηλεκτρολύτες).

Αναζητήστε απλό νερό καρύδας – τα αρωματισμένα νερά καρύδας μπορεί να περιλαμβάνουν πρόσθετη ζάχαρη και γεύσεις που μπορεί να μην θέλετε να περάσετε στο αθλητικό ποτό σας.  

Συστατικά:  

χυμός από ½ αγγούρι , Φρέσκο χυμό από 2 λάιμ , 1½ ποτήρι νερό καρύδας  

Όταν φτιάχνετε τα δικά σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τα συστατικά και τις γεύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Απολαύστε τα ροφήματα παγωμένα.  

Related Posts

Close